Knapperige tiramisu met peer

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

    • 200 g Galbani mascarpone
    • 2 eieren
    • 1 snufje zout
    • 50 g suiker
    • 1 zakje naturel vanillesuiker
    • 2 grote zeer sappige peren
    • 1 pak dunne chocolaatjes
    • 8 lange vingers
    • 1 dopje donkere rum
    • cacaopoeder
 

Bereiding

PMaak de mascarponemousse door in een slakom de mascarpone te mengen met de suiker, de vanillesuiker en de eierdooiers. Klop in een andere kom de eiwitten heel stijf. Werk de eiwitten voorzichtig met een spatel door het mascarponemengsel zodat het mengsel luchtig blijft. Was en schil de peren en snijd ze in kleine, regelmatige blokjes. DLeg de lange vingers (kort gedoopt in een mengsel van rum en 1/2 glas warm water) op de bodem van 4 cocktailglaasjes met een voet. Vervolg met de verkruimelde chocolaatjes, de peren en de mascarponemousse; herhaal deze handeling nog een keer en versier met cacaopoeder. Laat de tiramisu 3 uur rusten in de koelkast en voeg vlak voor het opdienen de resterende stukjes chocola toe, zodat deze zo knapperig mogelijk blijven.  

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?