Klassieke tiramisu revisited

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 10 personen

  • • 6 eieren
    • 250 g suiker + 1 eetlepel
    • 500 g Galbani mascarpone
    • 1 snufje zout
    • 6 koppen koude zeer sterke espresso
    • 6 eetl. amaretto of marsala
    • 3 eetl. koffielikeur
    •20 lange vingers (het liefst uit de Savoie)
    • 100 g pure chocolade
    • Cacaopoeder
    • Geschaafde amandelen

Klassieke tiramisu revisited

 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de eierdooiers en de suiker met de garde tot een wit, romig schuim. Werk er dan de mascarpone door en zet koud weg.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg aan het einde van het proces een eetlepel suiker toe. Blijf kloppen tot het een heel stijf schuim is.
Voeg 1 flinke lepel stijfgeslagen eiwitten toe aan het mascarponemengsel om het lichter te maken en werk er daarna de rest van de eiwitten door, terwijl u het mengsel steeds voorzichtig optilt met de spatel. Zet koud weg.
Schenk de koppen koude koffie in een kleine gratineerschaal en voeg de amaretto of de marsala en de koffielikeur toe. Doop de koekjes er kort in, zodat ze vochtig maar niet doordrenkt zijn, snijd ze in tweeën en leg ze op de bodem van de coupes. Rasp er een beetje pure chocolade over en strooi een beetje cacao door een fijne zeef.
Bedek met de helft van het mascarponemengsel.
Doop de rest van de koekjes, snijd ze in tweeën en leg ze erop, maak eventueel nog een nieuwe lichte laag van geraspte chocolade en cacao en schep er dan de rest van de crème op.
Zet ten minste 4 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?