Kersttiramisu met peren en speculaas in een verrine

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    40 g suiker
    3 lepels speculoospasta voor op brood
    12 + 4 speculaasjes
    1 (klein) blikje peren op siroop

Kersttiramisu met peren en speculaas in een verrine

 

Bereiding

Meng de mascarpone met de speculoospasta en de suiker.
Snijd de peren in kleine blokjes en meng 2/3 ervan door het mascarponemengsel. Bewaar de siroop.
Maak de verrines vlak voor het opdienen op en begin met de blokjes peer, dan een in perensiroop gedoopt speculaasje, een laag mascarpone, een tweede in perensiroop gedoopt speculaasje en een laatste laag mascarpone. Eindig met wat speculaaskruimels ter versiering.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?