Kersttiramisu met peren en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • -250 g Galbani mascarpone
    -3 eieren
    -10 plakjes ontbijtkoek
    - 1 blik peren op siroop (400 g)
    -100 g bruine suiker
    - cacaopoeder
 

Bereiding

Laat de peren uitlekken en bewaar de siroop. Snijd ze in plakjes. Snijd elk plakje ontbijtkoek diagonaal doormidden (zo krijgt u 20 driehoeken) en besprenkel ze met de perensiroop.
Klop in een slakom de suiker en de eierdooiers tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe, meng dit goed en schep de plakjes peer erdoor.
Klop 2 eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de helft van de plakjes ontbijtkoek over een vierkante of rechthoekige schaal. Bedek dit met een laag perencrème. Leg op de crème de rest van de ontbijtkoek en daarop nog een laag crème. Zet ten minste 6 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?