Karameltiramisu met praline (bonbons)

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g praline (bonbons)
  • 12 zachte karamels
  • 15 cl scheproom
  • 12 pralines (bonbons)
  • 8 Bretonse zandkoekjes

Karameltiramisu met praline (bonbons)

 

Bereiding

1) Breek de Bretonse zandkoekjes in grove stukken.
2) Laat 8 karamels langzaam smelten in de room en laat afkoelen.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
4) Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim, voeg daaraan de mascarpone en daarna de gesmolten karamel toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schotel door op de bodem de gebroken zandkoekjes te leggen met daarop het mascarponemengsel tot een derde van de schotel of het glas. Leg daarop de praline en bedek met nog een derde van het mascarponemengsel. Leg daarna een zachte karamel in het midden en bedek met de rest van het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met de pralines (bonbons) erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?