IJstiramisu met speculaas en kersen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 600 g kersen
  • - 150 g kristalsuiker
  • - 1 eetlepel honing 250 g Galbani mascarpone - 3 eieren
  • - 2 eetlepels kirsch
  • - 100 g speculaas
  • - 40 g witte chocolade
 

Bereiding

- Was en droog de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze. Verwarm ze 15 min op een middelhoog vuur met 50 g suiker en de honing.

- Scheid ondertussen de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de resterende suiker tot een wit mengsel. Voeg de romig geklopte mascarpone en de kirsch toe. Meng goed.

- Klop de eiwitten met een snufje zout heel stijf. Werk ze voorzichtig door de mascarponecrème.

- Leg in de glaasjes een bedje van grof gehakte speculaas, bedek met de kersen en hun kookvocht en daarna de mascarponemousse. Maak de bovenkant met een spatel glad en laat 4 uur rusten in de vriezer.

- Zet hem 15 min voor het opdienen in de koelkast. Bestrooi de bovenkant vlak voor het opdienen met schilfers witte chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?