Hartige tiramisu op mama's wijze

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de biscuit:
  • 6 beschuiten
  • 1 eetl. pesto
  • Voor de gelei:
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/4 theel. agar-agar of 1 blaadje gelatine
  • zout
  • Voor de mousse:
  • 200 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. fijngehakte basilium
  • Radijs
  • Basilicum .

Hartige tiramisu op mama's wijze

 

Bereiding

Verpulver de koekjes, voeg de pesto toe en meng dit tot een homogene pasta. Voeg zo nodig een beetje olijfolie of juist koek toe.



Verdeel deze pasta over de verrines. Tik de verrines op het werkblad om het oppervlak glad te maken.



Snijd de paprika doormidden, verwijder de steel en de zaden. Snijd hem dan in 8 stukken en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat, met het vel naar boven. U kunt de uiteinden een beetje bijsnijden zodat ze stabieler zijn. Verwarm de oven voor op 220 °C (stand7-8) en zet de paprika ongeveer 15 min in de oven op de grilstand. Als het vel zwart begint te worden en te bobbelen, doe de paprika dan 10 min in een diepvrieszak. Daarna kunt u het vel gemakkelijk verwijderen.



Breng in een pan water aan de kook en doop de ingekruiste tomaten er 1 minuut in. Haal ze uit het water, verwijder het vel en ontpit ze. Doe het vruchtvlees van de tomaten en de paprika in een keukenmachine en draai dit tot een coulis. Doe de coulis in een pan, doe er zout bij en breng aan de kook. Voeg de in water geweekte gelatine of de agar-agar toe. Laat 1 min koken, laat het lauw worden en schenk in de verrines. Laat afkoelen en zet 1 uur koud weg.



Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met 1 snufje zout, voeg de mascarpone, Parmezaanse kaas, basilicum en het sap en rasp van 1/2 citroen toe. Voeg peper en zout toe. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door de mascarpone.



Schenk deze mousse in de verrines en zet 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?