Halloweentiramisu met pompoen en bacon

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 250 g pompoen in blokjes gesneden
  • ½ gesnipperde ui
  • 100 g gepelde walnoten
  • 1 boerenstokbrood
  • 4 plakjes bacon
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout
  • Peper van de molen

Halloweentiramisu met pompoen en bacon

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Verhit de olijfolie in een pan, laat de in reepjes gesneden bacon daarin bruin worden en haal ze er daarna uit.
Doe in dezelfde pan de gesnipperde uien en de pompoen. Voeg peper, zout en een glas water toe en laat met het deksel op de pan 15 min zachtjes koken. Pureer het daarna en laat afkoelen.
Rooster de sneetjes boerenstokbrood.
Klop de eierdooiers stevig tot een wit schuim en voeg er dan de pompoenpuree aan toe.
Voeg de mascarpone toe en peper en zout.
Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
Opmaken in een schaal door de sneetjes geroosterde boerenstokbrood op de bodem te leggen en daarop de mascarpone. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
Versier met de reepjes bacon en de gepelde walnoten.

.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?