Gekleurde tiramisu in grote verrines

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 10 uren

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 pak Pavesini-koekjes

    Voor de crème:
    200 g Galbani mascarpone
    50 g suiker
    50 g melk
    2 blaadjes gelatine
    600 g geslagen slagroom

    Voor de garnering:
    125 g mangopuree
    125 g kiwipuree
    20 g suiker
    10 g limoensap
    2 blaadjes gelatine

    20 frambozen en 10 Kaapse kruisbessen

    Suiker voor de versiering
 

Bereiding


Bereiding van de garnituur:
ga voor iedere vruchtenpuree als volgt te werk:
verwarm de vruchtenpuree, voeg er 10 g suiker, 5 g limoensap en een in lauw water geweekt en (in de hand) uitgeknepen blaadje gelatine aan toe.

Giet deze twee purees meteen in de glazen (dus 5 glazen zullen een groene bodem hebben en 5 een oranje). Zet de glazen koud weg om de gelei op te laten stijven.

Leg er daarna een in rozen- of lycheelikeur gedoopt pavesini-koekje op.

Leg daarop 2 frambozen per glas.

Bereiding van de crème:
Meng de mascarpone met de suiker, voeg daaraan de lauwe melk en de in lauw water geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Werk dit dan voorzichtig door de opgeklopte room.

Schenk dit direct in de glazen, op de gegeleerde vruchtenpuree, de gedoopte pavesini's en de frambozen.

Voeg er een laagje vruchtenpuree toe in de andere kleur dan die van de bodem.

Zet koud weg om op te laten stijven.

Leg er nog een gedoopt pavesini-koekje op.

Koud wegzetten tot vlak voor het opdienen.

Bestrooi de bovenkant van de glazen vlak voor het opdienen royaal met suiker en leg er een als een bloem geopende kaapse kruisbes op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?