Geconcentreerde speculaas in tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 3 grote eieren
  • - 200 g speculoospasta
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 300 g speculaas
  • - 1/2 liter zwarte koffie zonder suiker
  • - 30 g bittere cacaopoeder
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de eierdooiers + de pasta. Voeg de mascarpone met de garde toe.

Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig met de spatel door het eerste mengsel.

Zet de zwarte koffie.

Doop de speculaasjes in de koffie maar laat ze niet doorweekt raken.

Bekleed de bodem van de vorm met de koekjes. Bedek met een laag crème. Wissel koekjes en crème af. Eindig met een laag crème. Bestrooi met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?