Gastronomische tiramisu met speculaas en appels

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • *200 g Galbani mascarpone
    *120 g speculaas
    * 6 appels, liefst golden delicious of elstar
    *50 g bruine suiker
    * 4 eieren
    * 1/2 citroensap
    * 1 snufje zout
    * 5 cl Amaretto (facultatief)
    *150 g witte suiker
 

Bereiding

1/Laat in een afgesloten pan de geschilde en in kleine blokjes appel met 2 eetlepels water en citroensap op een laag vuur koken.

2/ Maak tegelijkertijd uw eigen karamel, heel eenvoudig: laat 150 g witte suiker op een laag vuur smelten. Haal hem uiteraard meteen van het vuur als hij klaar is!!

3/ Klop, terwijl de appels koken, met een garde de eierdooiers en de bruine suiker en voeg de mascarpone toe.

4/ Klop de eiwitten stijf met het zout.

5/ Werk de stijfgeklopte eiwitten door de crème

6/ Voeg de 5 cl amaretto toe (facultatief)

7/ Haal de appels van het vuur als ze goed zacht zijn, giet de zelfgemaakte karamel erop en meng voorzichtig

8/ Nu komt het artistieke deel!! Leg in de verrines of glazen een eerste laag gekarameliseerde appel en verdeel daarover een laag grof vermalen speculaas en nappeer met de Galbani mascarponecrème

9/ Zet ten minste 6 u koud weg

10/ Strooi vlak voor het opdienen wat speculaaskruimels op de bovenkant

EET SMAKELIJK!!!!!!!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?