Frambozentiramisu met pistachenootjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g verse frambozen
  • 8 eetlepels frambozensiroop
  • 80 g pistachenoten
  • 8 zandkoekjes

Frambozentiramisu met pistachenootjes

 

Bereiding

1) Breek de zandkoekjes in grove stukken.
2) Was de frambozen en laat ze uitlekken.
3) Scheid de eierdooiers van het eiwit.
4) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de frambozensiroop toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de gebroken koekjes te leggen en daarop een laag frambozen en een paar pistachenootjes. Schep daarna het mascarponemengsel erop. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met frambozen en pistachenootjes erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?