Feesttiramisu met eendenlever en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 7 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    plakjes ontbijtkoek
    1 blikje eendenlever van 200 g
    20 cl vloeibare room
    2 eieren
    koekkruiden
    2 à 3 cl cognac verdund met eenzelfde hoeveelheid water (facultatief)
    zout / peper
 

Bereiding

Haal het blok eendenlever eruit en snijd mooie plakjes van ong. 4 mm dik
(6 of 8, naar gelang het aantal verrines dat u gaat maken)

Neem een glas of een andere kom met dezelfde maat als de binnenkant van uw verrine (neem zo mogelijk een rechte) en zet ze op de plakjes eendenlever om de vorm met een scherp mes uit te snijden... zet weg

Doe hetzelfde met de plakjes ontbijtkoek... zet weg

Meng in een schaal de mascarpone met de eierdooiers en 50 g van de met een vork fijngeprakte afsnijdsels van de eendenlever.

Voeg peper en zout toe en klop het geheel goed tot een romige crème

Klop de eiwitten heel stijf met een snufje zout en werk ze voorzichtig door het mengsel met mascarpone en eendenlever

Leg op de bodem van de verrines een plakje ontbijtkoek, bevochtig het licht met het mengsel van water en cognac, schep daarop 2 à 3 theel. mascarponemengsel, klop op het glas om de luchtbellen te laten ontsnappen en leg daarop een plakje eendenlever

Klop de room goed stijf terwijl u er voorzichtig een snufje koekkruiden en een beetje zout aan toevoegt... doe de slagroom als hij goed stijf is in een spuitzak en garneer de bovenkant van de plakjes eendenlever

Verkruimel er een beetje ontbijtkoek over voor de versiering en zet 4 u koud weg

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?