Feesttiramisu met eendenlever

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    1 blikje eendenlever van 200 g
    20 cl vloeibare room
    2 eieren
    plakjes ontbijtkoek
    koekkruiden
    2 à 3 cl cognac verdund met eenzelfde hoeveelheid water
    peper en zout
    8 verrines met een vrij brede onderkant
 

Bereiding

Snijd de eendenlever in mooie plakjes van 5 mm dik. Neem een van de verrines en gebruik de bodem als model voor het op het juiste formaat snijden van de plakjes eendenlever. Koel wegzetten.

Doe hetzelfde met de plakjes ontbijtkoek.

Meng in een schaal de Galbani mascarpone met de eierdooiers en 50 g fijngeprakte eendenlever van de afsnijdsels.
Voeg peper en zout toe en klop het geheel tot een romige crème.

Klop de eiwitten heel stijf met een snufje zout en werk ze voorzichtig door de mascarpone met eendenlever.

Leg op de bodem van de verrines een plakje ontbijtkoek en bevochtig dit met het mengsel van water en cognac, schep daarop 2 à 3 lepels mascarponemengsel en leg daarop een plakje eendenlever.

Klop de room heel stijf, terwijl u er beetje voor beetje een flinke snuf koekkruiden en een beetje zout doorwerkt. Als de slagroom heel stijf is, doe hem dan in een spuitzak en garneer de bovenkant van de plakjes eendenlever.

Verkruimel er een beetje ontbijtkoek over voor de versiering en zet 5 u koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?