Het maken van een
verjaar dagstussendoortje

Binnenkort geeft uw kind een verjaardagsfeestje en voor die bijzondere dag wilt u iets leuks organiseren. Het is niet zo eenvoudig alles te organiseren, voor te bereiden, de activiteiten te kiezen… Hier zijn een paar ideeën en tips om van deze dag een feest te maken dat uw kind en de kleine gasten niet snel zullen vergeten (of toch niet tot de volgende verjaardag).

Goûter-anniversaire-enfant
Feestthema’s : Prinsen en prinsessen
Piraten

Organisatietips :

30 dagen van tevoren : bepaal de datum, het thema en de lijst met genodigden (wij raden u aan maximaal 10 kinderen uit te nodigen).

20 dagen van tevoren : verstuur de uitnodigingen. Wij raden u aan op de uitnodiging de datum, het tijdstip, het adres, een telefoonnummer en/of e-mailadres, eventueel het thema van de verjaardag en een antwoorddatum te vermelden.
Uitnodiging piraten
Uitnodiging prinsessen en prinsen

10 dagen van tevoren : als u zelf uw versiering wilt maken, begin daar dan een paar dagen van tevoren mee. Bedenk ook welke activiteiten u wilt voorstellen (knutselen, een groot spel, rollenspel,…).

5 tot 3 dagen van tevoren : doe uw boodschappen voor het tussendoortje. Vergeet de kaarsjes niet!

Een dag van tevoren : de grote dag nadert! U kunt nu de verjaardagstiramisu maken. Ontdek verschillende originele recepten via de link " receptenboekje ". Versier de verjaardagsruimte. Zorg dat de ruimte veilig is en haal alles wat kapot kan gaan of beschadigd kan worden weg. Als u de verjaardag buiten organiseert, zorg dan dat u bij slecht weer naar binnen kunt!

DE dag : de grote dag! Na ontvangst van de kinderen organiseert u een presentatiespelletje (bijvoorbeeld: de kinderen zitten in een kring en noemen hun naam met een woord dat daarop rijmt: "Piet is de favoriet": De tweede moet de naam en het rijm overnemen en hetzelfde doen voor zijn of haar eigen naam, enzovoort). Ga dan door met de geplande activiteiten, het tussendoortje en de verjaardagstiramisu! U kunt de kinderen ook tijd geven om zelf te spelen. Neem daarna de tijd om van deze speciale dag voor uw kind te genieten!

Ballons

Feestthema’s

Bekijk een groot aantal creatieve ideeën
(uitnodigingen, versiering, activiteiten en recepten)

Idées Pirates

Ga naar de ideeën

Idées Princesses et Princes

Ga naar de ideeën