U bent hier : Recept > Echte tiramisu

Echte tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 eieren
    500 g Galbani mascarpone
    60 g suiker
    40 ml rum
    150 ml sterke koffie
    48 lange vingers
    30 g bittere cacaopoeder
 

Bereiding

Scheid in twee verschillende kommen de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten heel stijf. Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim met een dubbel zo groot volume. Voeg de Galbani mascarpone toe. Als dit een homogene massa is, voeg dan de stijfgeklopte eiwitten beetje voor beetje toe aan het mengsel van eierdooiers, suiker en mascarpone.
Meng in een ondiepe kom de koffie met de rum en laat dit een beetje afkoelen.
Doop de lange vingers in het koffie-rummengsel, zonder dat ze doordrenkt raken. Bekleed er daarna de bodem van een glazen rechthoekige schaal mee. Schep de helft van de crème erop en verdeel deze zo dat de koekjes bedekt zijn. Maak op de crème nog een laag koekjes en eindig met de rest van de crème. Verdeel de crème zo over de tweede laag koekjes dat de bovenkant min of meer glad is.
Bestrooi de bovenkant van de crème helemaal met cacao.
Dek de tiramisu af met folie en laat hem 8 u. rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?