Echte Italiaanse tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
    5 eieren
    5 eetlepels suiker
    40 lange vingers
    2 kopjes sterke, ongezoete koffie
    2 eetlepels Marsala (dessertwijn uit Italië)
    Bittere, niet gezoete cacaopoeder

Echte Italiaanse tiramisu

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers stevig door de suiker tot een wit schuim.
2) Voeg hieraan de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.
3) Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord en doop de lange vingers hier kort in.
4) Leg de helft van de koekjes op de bodem van een schaal (bijvoorbeeld een gratineerschaal), bedek ze met de helft van het mengsel, leg vervolgens de rest van de koekjes erop en eindig met de rest van het mengsel.
5) Ten minste 3 uur (ideaal 12 uur) laten rusten in de koelkast.
6) Bestrooi de tiramisu vlak voor het opdienen met behulp van een zeef met cacaopoeder.
7) Geniet van "la Dolce Vita"!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?