U bent hier : Recept > Driekoningentiramisu

Driekoningentiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 60 g witte amandelen
  • 60 g fijngehakte amandelen
  • 1 boon
  • 12 waaiers met suiker
  • 1 kroon

Driekoningentiramisu

 

Bereiding

Rooster de gehakte amandelen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers en de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg er de mascarpone aan toe en daarna het amandelpoeder; goed mengen.
Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
Opmaken in een schaal door op de bodem en langs de randen de waaiers te leggen en daarna de amandelmascarpone. Stop de boon waar u wilt.
Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met de gehakte en witte amandelen erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?