Driekleurige tiramisu met aardbeien en basilicum

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 g aardbeien
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 2 eieren
  • 55 g suiker
  • 125 g Galbani mascarpone
  • 1/4 citroen
  • 3 droge koekjes (bv. palets bretons, galettes dorées)
  • 1 snufje zout

Driekleurige tiramisu met aardbeien en basilicum

 

Bereiding

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Bewaar een paar voor de versiering. Besprenkel de overige met een paar druppels citroensap. Voeg 25 g suiker en de blaadjes basilicum toe en pureer het fijn tot een aardbeienpuree.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten met een snufje zout stijf.

Klop de 2 eierdooiers met de rest van de suiker (30 g) tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en klop opnieuw tot een glad beslag. Voeg de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig toe aan het mengsel.

Verdeel dit mengsel in twee gelijke delen. Voeg aan de ene helft 2-3 eetlepels aardbeienpuree toe, zodat het een roze mengsel wordt.

Leg in elke verrine grove kruimels koek, bedek met 2-3 eetlepels aardbeienpuree, dan een laag mengsel met aardbeien en ten slotte een laag met het naturel mengsel.

Dek af met folie en zet ten minste 2u. in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?