U bent hier : Recept > Design tiramisu

Design tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 30 lange vingers
  • • 200 g Galbani mascarpone
  • • 25 cl vloeibare room (scheproom)
  • • 150 g chocolade met 65% cacao
  • • 3 eierdooiers
  • • 100 g suiker
  • • 3 blaadjes gelatine
  • Voor de siroop:
  • • 30 cl sinaasappelsap
  • • 1 eetl. suiker
  • • 1 eetl. rum (facultatief)

Design tiramisu

 

Bereiding

- 1. Week de gelatine in een kom koud water (ongeveer 10 min). - 2. Laat de chocolade au bain marie smelten. Knijp de gelatine met de hand uit. Werk hem door de chocolade. Deze zal dik worden en een soort pasta vormen die loslaat van de pan. Laat het lauw worden. - 3. Voeg de 3 eierdooiers en 100 g suiker bij elkaar. Werk de mascarpone erdoor. - 4. Klop de heel koude vloeibare room heel stijf. Werk dit door het mengsel dat langzamerhand luchtiger en minder dik zal worden. Zo wordt het een soort mousse die superlekker smaakt (proef maar als u me niet gelooft!). - 5. Los de suiker op in het sinaasappelsap (ik neem koffie, want ik vind de combinatie chocolade en sinaasappel vreselijk), voeg de rum toe. - 6. Bekleed een cakevorm met folie om het lossen straks te vergemakkelijken. Doop de lange vingers kort in de siroop (niet de gesuikerde kant). Bedek hiermee de bodem van de vorm (de kant met suiker naar de bodem van de vorm). - 7. Schenk daarop de helft van het mengsel chocolade-mascarpone. Leg daarop nog een laag gedoopte koekjes. Schenk de tweede helft van de mousse erop en eindig met een laag gedoopte koekjes.

8. Zet 4 u. in de koelkast. Los hem op een dienschaal. Koud opdienen!!! En smullen maar!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?