U bent hier : Recept > Colatiramisu

Colatiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g colasnoepjes
  • 2 eetlepels colasiroop
  • 8 zandkoekjes

Colatiramisu

 

Bereiding

1) Breek de zandkoekjes in grove stukken.
2) Snijd de colasnoepjes overlangs doormidden (zodat ze aan het glas kunnen plakken bij het opmaken, zoals op de foto).
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de colasiroop toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de gebroken koekjes te leggen en rondom tegen het glas de colasnoepjes met daarop de mascarpone met cola. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met een paar colasnoepjes erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?