U bent hier : Recept > Citroentiramisu

Citroentiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 citroenen
    1 theel. maïzena
    65 g suiker
    1 ei

    8 lange vingers
    1 citroen
    1 eetl. suiker

    250 g Galbani mascarpone
    100 g suiker
    4 eieren
 

Bereiding

Meng in een pan de suiker, het sap van 2 citroenen en de maïzena.
Zet op een laag vuur. Klop tot het mengsel dikker wordt.
Voeg er van het vuur af het geklopte ei door. Meng het en zet weer 2 minuten op het vuur, terwijl u blijft roeren.

Klop in een slakom de eierdooiers en de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

Opmaken van het dessert
Schenk in een bakje het citroensap, de kristalsuiker en 3 eetl. water.
Drenk de koekjes in dit mengsel en leg ze op de bodem van de verrines.
Schep daarop de mascarponecrème, een beetje lemon curd en eindig met de mascarponecrème.

Zet 3-4 uur koud weg.

Verkruimel voor de versiering lange vingers en een kleine framboos.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?