Citroen-meringuetiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 8 schuimpjes
  • 2 eetlepels citroensiroop
  • 8 madeleines

Citroen-meringuetiramisu

 

Bereiding

1) Rasp de schil van de citroen.
2) Breek de madeleines en 4 schuimpjes apart in grove stukken.
3) Zet de overige 4 schuimpjes onder de gril of laat ze met de brander kleuren.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot het mengsel wit wordt en voeg daaraan de mascarpone, de citroensiroop en de citroenrasp toe.
6) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
7) Opmaken door in een glas of schaal op de bodem de madeleines te leggen met daarop de helft van het mascarponemengsel; leg daarop de gebroken schuimpjes en bedek met de rest van het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met een paar snippers citroenschil en een gekleurde merengue bovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?