Chaud-froid van ijstiramisu met mirabellen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g mirabellen
  • 1 citroen
  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel Galbani mascarpone
  • 1/2 glas melk
  • 1/2 glas room
  • 1 eetl. mirabellenlikeur
  • 5 speculaasjes

Chaud-froid van ijstiramisu met mirabellen

 

Bereiding

- kook 400 g mirabellen een paar minuten in 30 cl water met 1 eetl. suiker + sap van 1 citroen.
- Laat afkoelen, giet af, verwijder de pitten en de schil.
- Pureer de mirabellen, voeg 1 eetl. mascarpone + 1/2 glas melk + 1/2 glas room + 100 g suiker + 1 eetl. mirabellen op brandewijn toe.

- Doe het mengsel in de ijsmachine en laat die 1/2 uur draaien.
- Laat de resterende 200 g ontpitte mirabellen met suiker 10 min zachtjes koken en houd ze warm.
verkruimel 5 speculaasjes.

Leg op een bord 2 bolletjes tiramisu-ijs met daaromheen de licht verwarmde mirabellen en bestrooi met speculaaskruimels.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?