Charlotte met aardbeien en frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 250 g Galbani mascarpone
    • 50 g kwark, uitgelekt
    • 30 lange vingers
    • 400 g fruit (aardbeien (gariguette) en verse frambozen)
    • 3 eieren
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanillepoeder
 

Bereiding

1- Scheid de eierdooiers van de eiwitten. 2- Meng de eierdooier en de suiker met de mixer tot een wit schuim. 3- 3- Voeg de vanille, de mascarpone en de kwark toe, klop dit tot een glad mengsel. 4- Klop de eiwitten heel stijf met een snuf zout. 5- Voeg dit voorzichtig toe aan het mengsel van suiker en mascarpone. 6- Koel wegzetten. 7- Pureer 250 g fruit met een eetlepel water en een eetlepel suiker (bewaar de helft van de coulis in de koelkast). 8- Doop de onderkant van elk koekje kort erin voordat u ze langs de wanden en op de bodem van een charlottevorm plaatst. 9- Leg op de koekjes op de bodem achtereenvolgens een laag in blokjes gesneden aardbeien en frambozen, een laag mascarponemengsel en een koekje. 10- Dek de vorm af met folie. 11- Zet 4 uur in de koelkast. 112- Los de charlotte vlak voor het opdienen en versier hem met vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, een trosje zwarte bessen en een blaadje munt) en dien op met de coulis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?