Cappuccino-tiramisu "à la minute" met sifonfles

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 1 minuut

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 25 cl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 100 g kristalsuiker
  • Een halve koffielepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 8 lange vingers
  • 10 cl sterke koffie
  • bittere cacaopoeder

Cappuccino-tiramisu

 

Bereiding

1) Klop de eierdooiers stevig op met de suiker tot het een wit schuim vormt, voeg de mascarpone, de slagroom, de oploskoffie en het vanillepoeder toe.
2) Giet dit alles in een sifonfles, goed sluiten, stevig schudden en plaats het gaspatroon.
3) Laat minstens 3 uur afkoelen.
4) Doop de koekjes in de koffie en leg ze in de coupes.
5) Schud net voor het serveren de sifonfles, vul de coupes voor uw gasten en bestrooi ze met cacaopoeder.

Tips

Als u niet van koffie houdt, vervang deze dan door cacaopoeder of kaneel.

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?