Boomstam van ijstiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
  • 200 g kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 9 lange vingers
  • 150 g bittere cacapoeder
  • 25 cl sterke koffie
  • 5 cl Amaretto

Boomstam van ijstiramisu

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van het eiwit

Meng de koffie met de amaretto.

Klop de eierdooiers met de kristalsuiker stevig tot een wit schuim, voeg er de mascarpone aan toe en klop nog even door om een homogeen mengsel te krijgen.

Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.

Bekleed uw boomstamvorm met folie en let goed op dat er geen vouwen in zitten.

Giet de helft van het tiramisumengsel in de vorm en leg in het midden een in de koffie gedoopte lange vinger. Herhaal deze handeling voor de hele lengte van de vorm.

Giet daarna de rest van het tiramisumengsel erop, zodat de boomstamvorm goed gevuld is.

Laat 3 uur in de koelkast staan en leg dan de rest van de in koffie gedoopte lange vingers op de boomstam.

Zet daarna ten minste 12 uur in de diepvries om een goed koud ijs te krijgen.

Bestuif de boomstam vlak voor het opdienen met bittere cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?