Bladerdeegtiramisu met aarbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 10 minuten

Ingrediënten voor 10 personen

  • De zandkoekjes:
  • 120 g boter
  • 120 g bruine suiker
  • 180 g bloem
  • 50 g amandelmeel
  • Kaneel
  • 4 kruiden
  • De crème:
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 8 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels vloeibare vanille
  • 250 g aardbeien

Bladerdeegtiramisu met aarbeien

 

Bereiding

De koekjes:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de boter zacht worden.
Voeg de suiker toe en klop stevig tot een soort crème.
Voeg al roerend, om klontjes te voorkomen, beetje voor beetje de bloem, de specerijen en het amandelmeel toe.

Maak van het deeg rondjes van ongeveer 4 cm doorsnee en dunner dan 1 cm en leg deze op bakpapier.
Bak 5 tot 10 min.

De crème:
meng de mascarpone met de suiker en de vanille.

Het opmaken:
Besmeer een koekje met crème en leg daarop gesneden aardbeien.
Besmeer nog een koekje aan beide zijden.
Zet dit op het vorige koekje.
Leg aardbeien op de bovenkant.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?