Avocadotiramisu met banaan en chocolade

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 10 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 65 g suiker
  • - 150 g hazelnootchocolade
  • - 1 avocado
  • - 1 banaan
  • - het sap van een citroen
  • - 1 eetl. vloeibare room
  • - 2 garneerchocolaatjes (per verrine)

Avocadotiramisu met banaan en chocolade

 

Bereiding


Klop in een slakom 3 eierdooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt. Voeg de mascarpone toe en meng dit alles. Verdeel dit mengsel over twee slakommen.
Laat de chocolade au bain marie smelten; voeg een eetl. vloeibare room toe om hem glad te maken.
Pureer het vlees van de avocado en de banaan samen met het citroensap.
Meng door de eerste slakom de chocolade en door de tweede het avocadomengsel.
Klop de eiwitten stijf en werk de helft ervan door de inhoud van elke slakom.
Maak de verrines op door de koekjes te verkruimelen met daarop het avocadomengsel en daarna de chocolade.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?