Appeltiramisu met speculaas en kaneel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 4 goudreinetten
  • - 125 g Galbani mascarpone
  • - 2 eieren
  • - 4 eetl. kristalsuiker
  • - 2 speculaasjes per glaasje + een paar voor de versiering
  • - 10 cl water
  • - citroen
  • - een beetje kaneeleen paar druppels amaretto
 

Bereiding

- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
- Doe de blokjes in een pan met het water en laat ze op een zacht vuur 25 min koken, terwijl u af en toe roert.
- Pers de citroen uit en bewaar het sap.
- Haal de pan van het vuur als de appelmoes klaar is, voeg 2 lepels suiker, het citroensap en een beetje kaneel toe (een paar snufjes, niet meer).
- Meng dit en laat het afkoelen.
- Breek ondertussen de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
- Doe de eierdooiers in een kom met de rest van de suiker en klop dit alles.
- Voeg de eiwitten toe aan de eierdooiers.
- Verkruimel in elk glaasje een speculaasje, doe er een laag appelmoes op en daarop een laag mascarpone.
- Doe hetzelfde nog een keer (speculaas, moes, mascarpone).
- Doe folie over de glaasjes en zet ze 12 uur in de koelkast (langer mag ook, het wordt er alleen maar lekkerder van).
- Haal de glaasjes uit de koelkast, verwijder de folie en bestrooi met speculaaskruimels en wat kaneel.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?