Ananastiramisu met kokos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 60 g geraspte kokos
  • 10 cl kokosmelk
  • 20 g boter
  • 4 kleine amandelgebakjes
  • 1 verse ananas

Ananastiramisu met kokos

 

Bereiding

1) Schil de ananas en snijd er 4 dunne plakken van.
2) Snijd de rest van de ananas in kleine blokjes.
3) Laat de boter smelten en leg de plakken ananas hierin zodat ze aan beide kanten bruinen, laat afkoelen en snijd ze in tweeën.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot het mengsel wit wordt en voeg daaraan de mascarpone en de kokosmelk toe.
6) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.
7) Opmaken door in een glas of schaal langs de kanten de plakjes gekleurde ananas te leggen met daarop de stukjes amandeltaart. Leg daarop de blokjes verse ananas en ten slotte het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met geraspte kokos erover.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?