Abrikozentiramisu met amandelen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 8 halve abrikozen op siroop
  • 2 eetlepels abrikozensiroop
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 12 amandelkrullen

Abrikozentiramisu met amandelen

 

Bereiding

1) Laat de halve abrikozen uitlekken.
2) Snijd 4 halve abrikozen in partjes.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
4) Klop de eierdooiers en de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de abrikozensiroop toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schaal: leg op de bodem een amandelkrul met daarop de abrikozenpartjes en een paar amandelen en ten slotte het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met een amandelkrul en ongepelde amandelen erop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?