Aardbeitiramisu en verse munt

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 16 lange vingers
  • 500 g aardbeien
  • 3 eieren
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 cl Grand Marnier
  • 100 g bosvruchtencoulis
  • 4 blaadjes verse munt
  • een snufje zout

Aardbeitiramisu en verse munt

 

Bereiding

Was de aardbeien en snij ze in kwartjes. Scheid de eierdooiers van het eiwit Meng de eierdooiers met de kristalsuiker, wanneer het mengsel wit begint te worden en zich verdubbelt in volume, de mascarpone en de helft van de Grand Marnier toevoegen.
2) Blijf alles goed mengen met een mixer gedurende enkele minuten, tot een licht en homogeen mengsel ontstaat. 3) Klop het eiwit goed op, voeg een snufje zout toe en voeg dit alles zachtjes toe aan het mengsel, voeg tenslotte de verse munt toe. 4) Doop de koekjes in het sinaasappelsap en de rest van de Grand Marnier, en plaats ze onderaan het doorzichtige bord. Vul de rand van het glaasje in met aardbeien en bedek de koekjes met het resterende fruit.
5) Giet het mengsel over de aardbeien en minstens 3 uur laten afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur. Net voor het serveren, het geheel overgieten met de bosvruchtencoulis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?