Aardappeltiramisu met truffels

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aardappels
  • het wit van 2 eieren + 1 eierdooier
  • 2 eetlepels Galbani mascarpone
  • 10 cl truffelazijn
  • 2 eetl. truffelolie
  • 10 grote naturel soepstengels
  • 8 heel dunne plakjes spek
  • nootmuskaat
  • Zout, peper

Aardappeltiramisu met truffels

 

Bereiding

Kook de aardappels 20 min in water.
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Klop in een schaal de mascarpone met de eierdooier, peper en zout, truffelolie en twee snufjes nootmuskaat.
Bak de plakjes spek in de pan zonder vet toe te voegen. Leg de plakjes op keukenpapier en laat ze "drogen". Leg, als ze droog zijn, een plakje opzij voor de versiering en pureer de overige grof.

Schil de aardappels als ze gaar zijn en prak ze fijn met de pureeknijper (als u die niet hebt, met een vork).
Meng deze puree door de mascarpone.
Werk de stijfgeklopte eiwitten er in twee delen voorzichtig door met de pannenlikker.

Leg voor het opmaken op de bodem van de glazen kort in truffelazijn gedoopte soepstengels, bestrooi met gepureerd spek, bedek met het mengsel van mascarpone en aardappel. Herhaal de handeling en eindig met een half plakje spek op de bovenkant.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?