U bent hier : Recept > 5-groententiramisu

5-groententiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1/2 rode paprika
  • 12 kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 8 basilicumblaadjes
  • mini soepstengels
  • zout
  • peper van de molen

5-groententiramisu

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van het eiwit
2) Hak de rode ui fijn, snij de courgette, de aubergine en de halve rode paprika in kleine blokjes.
3) Verwarm de olijfolie en voeg vervolgens de gehakte ui, de blokjes rode paprika, de blokjes aubergine en tenslotte de blokjes courgette toe, zout en peper bijvoegen en gedurende 10 min laten koken, vervolgens laten afkoelen.
4) Klop de eierdooiers op tot een wit schuim, voeg de mascarpone, de gehakte bieslook en zout en peper toe.
5) Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
6) Maak de glaasje of bord klaar met een eerste laag soepstengels, plaatst vervolgens de groentenmix en tenslotte de mascarpone bereiding met basilicum. Gedurende enkele uren laten afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur.
7) Serveer met enkele kerstomaatjes, basilicumblaadjes en ministoepstengels.

Tips

U kunt dit recept ook maken met seizoensgroenten.

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?